dilluns, de març 10, 2008

Dos textos argumentatius ben expressats i argumentats d'en Jordi Mayta 2 ESO C

La caça incontrolada


Jo estic en contra de la caça incontrolada d’animals, ja que a causa d’això algunes espècies estan en perill d’extinció.

Actualment hi ha períodes en què no es pot caçar, que estan molt bé o també hi ha un límit de preses per persona, perquè no puguin caçar més i posar en perill l’existència de l’animal que cacin.
El govern ha posat unes zones on es restringeix molt, o no s’hi pot caçar, i centres per a que algunes de les espècies en perill d’extinció tornin a ser tant nombroses com abans i poder-les deixar en llibertat.
Hi ha moltes persones que també estan en contra de la caça ja que alguns caçadors només volen el pelatge dels animals, o cacen per divertir-se i veure qui caça més preses.

Crec que en altres països s’hauria de vigilar més la caça i també protegir més els animals donant un límit de preses per persona.
En conclusió, crec que el govern també està en contra d’això, així com moltíssimes persones, ja siguin ecologistes o no.


Jordi Mayta 2 ESO C



El reciclatge



Estic a favor del reciclatge ja que ajuda a tenir un món més net i ens ensenya a saber aprofitar millor els materials.

Crec que està molt bé que l’Ajuntament faci que la gent entengui que és millor reciclar i aprofitar, donar un nou ús a un objecte, això ho estan aconseguint mitjançant un programa en el qual repartien tres bosses, una per a cada tipus d’envàs, perquè la gent reciclés. També l’Ajuntament ha habilitat més punts verds, on s’evoquen líquids reciclables (oli), plàstics, cartró i aparells com ordinadors. Un altre programa de l’Ajuntament és recollir cada any, al Nadal, tots els avets naturals i després planten els que estan en millors condicions als parcs on no hi ha tants arbres.
A vegades també hi ha programes televisius en els quals s’ensenya a reutilitzar un determinat material i a donar-li un altre ús. A Espanya ja som milions de persones que reciclem i a altres països moltes empreses demanen els envasos del seu producte per reciclar-lo i poder-lo reutilitzar.

Crec que si seguim així podrem fer un món més net i millor per a tothom, tal com era abans, sense tanta contaminació.

Jordi Mayta 2 ESO C